Απόστολος Χατζηγιάννης (1926-2017)

Απεβίωσε στις 5 Ιανουαρίου 2017 σε ηλικία 90 χρόνων ο ιδρυτής της Elmasco, Απόστολος Χατζηγιάννης.

Γεννημένος στην Πέτρα της Σολέας το 1926, σπούδασε στη Σχολή Μιτσή στη Λεμύθου και ακολούθως στην Αμερικανική Ακαδημία της Λάρνακας. Στη συνέχεια εργάστηκε σε διάφορες δουλειές τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, έχοντας πάντα το όνειρο να δημιουργήσει κάποια μέρα τη δική του εταιρεία. Ο στόχος του αυτός πραγματοποιήθηκε το 1957 όταν ξεκίνησε μια επιχείρηση η όποια επεκτάθηκε και ονομάστηκε Elmasco.

To πρώτο κατάστημα της εταιρείας λειτούργησε στην παλιά Λευκωσία, ενώ σταδιακά ανοίχθηκαν καταστήματα και σε άλλες πόλεις.  Με τη Τουρκική εισβολή του 1974 η εταιρεία υπέστει αρκετές ζημιές. Βήμα με βήμα, όμως, η Elmasco επανέκαμψε και σήμερα έχει καταστήματα σε όλη την Κύπρο.

O Απόστολος Χατζηγιάννης εργάστηκε στην εταιρεία μέχρι τα 85 του χρόνια. Ακόμα και στα 90 του τού άρεσε να περνά λίγες ώρες την βδομάδα στην εταιρεία με τους υπαλλήλους του.  Άξιος συνεχιστής του έργου του στην εταιρεία ανάλαβε με επιτυχία ο γιός του, Μάριος Χατζηγιάννης.

Ο Απόστολος Χατζηγιάννης ήταν αγαπητός από όλους τους συνεργάτες και υπαλλήλους της εταιρείας του. Υπήρξε καλός δάσκαλος και ηγέτης, πάντα πρόθυμος να δώσει συμβουλές και καθοδήγηση. Η πολύτιμη του προσφορά στην εταιρεία τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο ήταν άξιο παράδειγμα για όλους όσους εργάστηκαν μαζί του.  Οι συνάδελφοί του θα συνεχίσουν το όραμά του για μια αξιόπιστη και ακέραια εταιρεία με προτεραιότητα τον σεβασμό προς τον πελάτη.